Over ons

Vrieshuis Bussink is al sinds 1979 gespecialiseerd in het bewaren, invriezen, ontdooien en verpakken van verse en bevroren producten, bestemd voor de foodsector. Het bedrijf heeft diverse vries-bewaarcellen, met een temperatuur van -18’C tot -25’C.

Jaren geleden specialiseerde Vrieshuis Bussink zich ook in het ontdooien van diverse vleessoorten. Elke dag kunnen duizenden kilo’s ontdooid worden afgeleverd.
Voor het invriezen van producten in dozen c.q. kratten beschikt Vrieshuis Bussink over een shocktunnel: in een omgevingstemperatuur tussen de -25’C en -35’C en met veel luchtverplaatsing worden de producten op een snelle manier ingevroren.
Ook kan de onderneming per dag een grote hoeveelheid vlees plaatvriezen. Vers onverpakt vlees wordt in ongeveer 3 uur tijd ingevroren tot een temperatuur van -18’C. Door deze methode blijft de kwaliteit van het vlees beter gewaarborgd.
Tevens heeft Vrieshuis Bussink een USA erkenning. Dat betekent dat het bedrijf vlees mag verwerken, opslaan en rechtstreeks naar de Verenigde Staten exporteren. Uit de scherpe controles vanuit Amerika en door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit blijkt dat kwaliteit, hygiƫne en dienstverlening bij Vrieshuis Bussink hoog in het vaandel staan.

Belangrijke kenmerken van Vrieshuis Bussink

  • 589 EG Keurmerk
  • USA gecertificeerd
  • HACCP gecertificeerd